Två trötta O(h)lssons..

I fredgas kom resan ikapp oss och ingenting av det vi hade tänkt göra blev gjort. Vi gick som vanligt upp och åt frukost men kände oss sedan rätt slut så vi vilade hela förmiddagen och eftermiddagen och sen avslutade vi kvällen med att kolla på film. Inte så produktivt men ibland måste man vila ikapp lite när det har varit mycket att smälta och stå i.
 
Det finns det bara en soffa i lägenheten så då får man vara lite kreativ :)
 
Igår (24/1) kände vi oss något piggare och bestämde oss därför för att åka iväg på spa efter frukost.Plugga kunde vi ju ändå göra när vi kom hem. Vi hittade ett spa redan andra dagen vi var här som vi var lite sugna på att testa som heter mido spa. Det fanns med på tripadvisor och vi fick en skön känsla redan från start. Vi tog varsin massage, ansiktsbehandling och Saramaria slog till med vaxning av ögonbrynen också. Ingen av oss har tidigare gjort en porrensning på ett spa förut därför kände vi oss något facinerade över dem små instrumenten dem använde när dem gröpte runt i ansiktet. Något man funderar på mycket när det kommer till en annan kultur är hur noga dem är med att sterilisera saker efter att dem använts. Sverige känns otroligt renligt och att det är väldigt noga med att sprita av och göra rent allt hela tiden. Det känns inte riktigt som att det är på samma sätt här. Det ska därför bli väldigt intressant att komma till sjukhuset sen för att se hur sådana saker fungerar där och om man får äta upp sina fördomar. I alla fall när det gäller mido så kommer det nog bli fler besök där framöver, förhoppningsvis blir det en ny helgtradition.
 
 
Massage frigör ju en hel del i kroppen och gör en totalt avslappnad så när vi kom hem igen var vi helt färdiga. Eftersom det redan hade hunnit bli lördagkväll kom vi fram till att söndagar ju är en mycket bättre dag att plugga på och att lördagskvällar ämnar sig bäst för lite film. Så vi tände ljus, (våran landlord undrade om vi skulle ha en romantisk kväll på tu man hand? Ibland undrar man om folk tror att det finns någon särskild orsak till att jag och Saramaria har samma efternamn?) provade vårat nyinköpta godis och tittade på svensk film. Ungefär hälften av det man köper här är gott och hälften är inte alls gott. Jag drog en nitlott igår när jag köpte torkad ingefära med cironsmak. Varken jag eller Saramaria kunde beskriva riktigt vad det smakade men det luktade något hemskt. Saramaria hittade däremot mycket god torkad mango så den får det bli mer av.
 
 
(25/1) Idag vaknade vi pigga och fräscha och kände oss peppade på att skriva PM. Peppen gick dock över ganska snabbt när vi inte kom någonstans med våran metoddel. Efter ett antal timmar hade vi fått ihop ett kort stycke text men fastnade sedan på referenser till varför vi ska använda en tolk vid våra intervjuer. För att återfå någon form av inspiration bestämde vi oss för att åka in till stan och äta mat och dricka kaffe på starbucks. Nu på kvällskvisten har vi lyckats få ihop något stycke till men mycket återstår fortfarande. Imorgon blir det nya tag och då är det dags att få någonting färdigt.
 
 
Just det vi har fått OK från sjukhuset också så nu väntar vi bara på en tid när vi får komma dit vilket känns skönt. Däremot har vi inte fått någon inloggning till våran valbara kurs i handikappvetenskap A som skall börja imorgon så det återstår att se hur det ska gå med den.
 
 
 
 
Dagens Hanoi tips blir att du inte behöver köpa en dyr adapter när du skall resa hit för dem har i princip samma uttag som vi har hemma.
 
sven ohlsson
2015-01-26 @ 04:17:58

klockrent

Malin Henriksson
2015-01-26 @ 08:32:34

Hej på er!

Jag förstår verkligen att ni behövde en dag till att pausa och vila ut - förstå hur mycket ni har hunnit med redan?! Flytta in i lägenhet och allt! Fastän jag har varit i Vietnam 6 ggr nu och ungefär älskar det över allt annat vet jag ändå med mig att de första dagarna jag kommer dit kommer jag bara att vilja vända hem igen, för att det är "för mycket". Men sedan går det någon dag igen och sedan blir det bra! :)

Väldigt fin lägenhet förresten! Där kommer ni nog att ha det bra!

Mvh
Malin




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0