Flytta in fix, gröna apelsiner & snabba förbipasserande tåg !

Idag tog vi vårat pick och pack och checkade ut från hotellet för att bege oss till vårat nya hem den kommande månaden.

Allt är nytt och vi har själva dragit bort plasten från madrasser och sängkläder vilket känns härligt. Lägenheten består av två sovrum, två badrum och ett kombinerat kök och vardagsrum. Vi är väldigt nöjda och vi hittade lägenheten genom vietlonghousing.com. Något som dock känns lite nervöst är elkostnaden eftersom den inte ingår i hyran. Vi har därför inte vågat sätta på värmen och vi försöker släcka hela tiden efter oss och dra ur alla sladdar när sakerna dem hör till inte används( vilket man ju alltid borde göra för att inte slösa med elen). Något som är skönt med att bo här är att området känns något lugnare och det finns en liten park i närheten att hänga i om man så skulle vilja. Dessutom bor vi precis bredvid Hanois army museum så det är militärer runt varje hörn. Några av dem har skjutvapen vilket både jag och Saramaria tycker känns lite olustigt. Man får hoppas att dem inte kommer till användning.
 
När allt var klart med lägenheten så tog vi en taxi in till Hoan kiem lake för att äta och handla mat. Det är en liten bit att åka men det var det värt eftersom vi inte har hittat något annat "supermarket" som vi har varit sugna att handla på tidigare. Det är alltid spännande att gå i affärer utomlands  men också lite jobbigt eftersom man inte riktigt vet vad det är man har handlat när inget står på engelska. Till exempel trodde vi att detta var en avokado men det visade sig vara någon form av apelsin.
 
 
När vi är på väg hem i taxin igen är det någon som plötsligt drar fram en bom rakt över vägen. Efter en stund ser vi att det är tågräls bakom bommen och plötsligt kommer ett tåg mitt genom stan. Tar bara några sekunder sen är det en person som för hand drar undan bommen igen och vi kör vidare. Det som är så roligt med Vietnam är att även om det är så otroligt mycket människor här så har alla en uppgift. En person meddelar när tåget kommer och nästa person drar undan bommen. När man är på resturang är det en person som säger välkommen, en som ger menyn, en som tar beställning och en som tar betalt. Det finns en charm med det hela och det känns skönt att alla får vara delatkiga istället för att allt bara ska vara effektivt (arbetsterapi-javisst).

Och så en liten uppdatering om plugget som ju den här bloggen egentligen skall handla om. Idag har vi haft kontakt med sjukhuset som vi hoppas att vi ska få komma till snart. Vi har skickat Letter of Introduktion så nu håller vi tummarna för att allt snart ska vara klart. Vad det gäller vår valbara kurs så verkar den inte börja förens nästa vecka vilket känns skönt eftersom det har varit mycket praktiskt att fixa med så här långt. Imorgon tror jag iallfall att vi måste ta tag i oss själva och börja fundera på intervjuguider och skriva metoddel till vårat PM. Förhoppningsvis hinner vi med lite Spa också men det återstår att se.

Till sist tänkte vi införa ett litet Hanoi-tips i varje blogginlägg. Dagens tips blir att det alltid är bra att ha med sig toalettpapper i väskan när man går utanför dörren om man som vi inte är så förjust i att duscha av sig efter ett toabesök.
 
Sussi Ohlsson
2015-01-23 @ 16:24:32

Men vad rent och härligt det ser ut.Hoppas ni kommer att trivas med den fina lägenheten.

Sussi Ohlsson
2015-01-23 @ 16:25:40

Men vad rent och härligt det ser ut.Hoppas ni kommer att trivas med den fina lägenheten.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0