Äntligen klartecken från sjukhuset, på torsdag kl 9:00 börjar vi !

26/1”Äntligen” en heldag med plugg. Idag har vi jobbat på med vårat PM för att ha något att lämna in senare denna vecka. Det är otroligt vad lång tid det kan ta ibland att bara formulera ett kort stycke och ibland bara en mening. Dessutom är det något konstigt med tiden här, den går alltid dubbelt så fort som hemma. Vi blir alltid lika chockade när vi tittar på klockan och inser att det snart är dags att sova igen.
 
 
Lunch och middag tillagades i lägenheten idag för att spara tid till plugget. Vi unnade oss dock att sitta ute på våran lilla ballkong för att äta lunch. Det visade sig vara ganska underhållande då dem bygger ett hus mitt emot oss. Här används inga maskiner vid bygget utan allt görs för hand, och det där med säkerhet är ju som sagt inte så viktigt.
 
svindlande höjder
 
Katterna här verkar också gilla att klättra upp på höga hustak
 
Idag 27/1 fortsatte vi i samma plugganda som igår så nu har även en intervjuguide börjat ta form. Det är dock svårt att veta vilka frågor man ska ställa för att få svar på det man önskar. Det kännas som att skulle ha varit skönt att kunna göra en pilotintervju för att se om frågorna verkligen kommer fungera i praktiken. Just det vi har fått inloggningen till vår valbara kurs nu också, det verkar inte vara något hetsigt tempo i den precis vilket känns skönt eftersom man vill göra det bästa av att vara här utan att bli för distraherad av annat. Idag fick vi dessutom veta att vi ska få komma till sjukhuset nu på torsdag vilket känns väldigt skönt då vi varit lite stressade över hur tidsplanen skall se ut. Det har ju redan hunnit gå en vecka sedan vi kom hit.
 
Ett av sjukhusen vi ska vara på, detta heter VINMEC
 

Något man har blivit uppmärksam på sedan man kom hit är hur mycket vatten man förbrukar om dagarna. Det är ganska mycket, mer än man tror faktiskt, så för att slippa åka in till stan hela tiden och köpa nytt gav vi oss ut på jakt i närområdet efter en affär. Det är dock inte så lätt att hitta en affär här med mat och vatten i, däremot finns det små kläd, mob och däck shoppar överallt. Vi lyckades iallafall hitta en liten ”närbutik” i vårat eget  kvarter där vi köpten en rejäl vattendunk som vi bubbade hem.

 
Annars bor vi i ett rätt maffigt område (tyvärr glömde vi kameran hemma idag så bilder kommer en annan gång) med stora vackra byggnader med höga staket runt som vaktas av militär. Idag blev vi snällt hänvisade till andra sidan gatan av en man med gevär när vi gick runt och strosade på trottoaren. Så det börjar nog bli dags att googla på vad det är för byggnader dem vaktar egentligen.
 
Utsikten från takterrassen där vi bor

 
Här är "tvättstugan" utomhus på takvåningen
 
 
Idag tänkte vi köra en liten fruktfråga. Denna frukt köptes i tron om att det var en mango. Är det någon som vet vad det faktiskt är för frukt? Eller är det helt enkelt en mango men en väldigt omogen sådan?

 
Dagens Hanoi tips: Kom ihåg att slå på varmvattnet innan du duschar då det ofta finns en knapp någonstans till varmvattenberedaren.
 
 
 
 
Familjen Jansson
2015-01-27 @ 22:04:13

Hejsan!
Så roligt att ni ordnat ett så bra boende. Det är så spännande att följa er via bloggen.

Kram från hela familjen Jansson
Jag blev så glad för din hälsning Marielle!

sven ohlsson
2015-01-28 @ 08:44:17

Skönt att det äntligen blir av med sjukhusdelen jag väntar med spänning på rapporter därifrån. Tobbe undrade just vad det finns för sevärt i Hanoi jag tycker er närmaste omgivning verkar innehålla det mesta. Skjutvapen, skumma personer som ber en gå över till andra gångbanan, arbetare som med livet som insats bygger osv. Vad begär han mer? Var försiktiga nu och ha det så bra till nästa skrivning

Göran Olsson
2015-01-28 @ 09:27:04

Det är jätteroligt att se vad ni har för er, och ni verkar ju bo bra.Kramar till er bägge,och en extra stor till dig Saramaria. Pappa

Håkan Hamberg
2015-01-30 @ 14:10:03

Hej tjejer. Jag väntar med spänning på några rader om ert praktikställe. Är inte ett dugg orolig för er del Marielle men Tobbe däremo :). Han är ju trots allt politiker och inte helt anpassad till den riktiga världen. Ta hand om honom ;-).

Håkan Hamberg
2015-01-30 @ 14:15:34

Hej tjejer. Väntar med spänning på era upplevelser från praktiken. Är inte orolig för er men måste ändå höja ett varningens finger för Tobbes ankomst. Politiker kan vara sprängstoff i sådana kulturer. Ta han om Tobbe och träna honom lite i normalt uppförande 😉.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0