Vad gör väl det om hundra år

 5/6
Igår var vi hemma i lägenheten nästan hela dagen eftersom vi tagit ledigt från praktiken på Vinmec för att vara med på vårat seminariet i adobe. Eftersom det är en tidsskillnad på sex timmar så började inte seminariet för ens klockan 14:15 vietnamesisk tid (8:15) svensk tid. Innan seminariet började passade vi på att plugga, städa och tvätta lite. Som ni ser på bilden nedan så gick inte tvättningen så bra då min (Saramarias) vita handduk kom ut som en rosa handduk. Men men... vad gör väl det om 100 år som min kära mor brukar säga :)
 
 
Eftersom internetuppkopplingen inte var den bästa så blev det ett väldigt hackigt seminarie men vi lyssnade så gott vi kunde. Under pausen från seminariet åt våra klasskompisar lunch och vi middag. Vår plan var att fritera vårrullar, det var lättare sagt än gjort. Se resultatet nedan:
 
 
Efter en skål med gröt och några mackor senare så började seminariet igen.. Eftersom vi hade förutspått den dåliga uppkoppligen så bestämde vi sedan innan med vår handledare att vi skulle få feedback osv på vårt arbete senare. Efter seminariet så var det kväll och dags för att sova..
 
Här kommer en dagens moppebild som vi tog ute i närområdet under middagspausen.
 
Idag tog vi bussen i vanlig ordning till Vinmec. Det var vääldigt mycket trafik och vi båda mådde väldigt illa av alla avgaser när alla fordon körde förbi. Vi kom överens om att vi skulle skaffa ett varsitt munskydd från sjukhuset.
 
Under dagen har jag och Marielle träffat två patienter som vi tränat hand/arm med tidigare. Vi spelade Jenga med en av patienterna och det är verkligen kul att se när patienten lyser upp när vi plockar fram spelet. De flesta patienter som vi träffar kan ingen engelska alls men vi har lyckats prata med dem genom fysioterapeuterna (som inte heller kan så bra engelska). En av patienterna har förmedlat att h*n vill kunna äta med pinnar igen så det är ett mål som vi har jobbat med idag. Jag sa till h*n (genom fysoterapeuten) att plocka upp ”nudlarna” som jag gjorde av med hjälp av grön deg, detta tyckte de var väldigt roligt så alla fick sig ett gott skratt.
 
Senare under dagen fick vi träffa en nyinkommen strokepatient som fysioterapeuten tränade med och vi observerade mest. Vi fick också en visning av sjukhuset av vår snälla handledare. Sjukhuset är väldigt stort så vi uppskattade det mycket att han visade oss runt och berättade lite om de olika avdelningarna.
 
Eter praktiken tog vi bussen hem som var fullproppad med människor men vi lyckades i alla fall knyckla oss fram till utgången och hoppa av med matkassar och ryggsäckar. Det gäller att tränga sig fram först här för att inte bli den sista som ska hoppa av eller på för då blir man den som får hoppa av i farten, så här finns det verkligen inget kösystem alls.
 
När vi kom hem så var det tid för en liten powernap eftersom vi missade den dagliga vilan efter lunchen idag på grund av att vi satt och pratade med en kvinna från USA ganska länge då vi åt. Efter vilan så var det dags för ett möte med vår handledare för att diskuterade några frågor och funderingar kring uppsatsen. Det var ganska mycket fördröjning då vi pratade i adobe men tillslut gick det bra och vi fick många kloka tips så nu känner vi oss lite mer lättade över plugget. Så nu ska vi mysa och ha en lugn fredagskväll..Ha en trevlig helg alla kära läsare och ta ett extra djupt andetag och njuut av den rena friska luften där hemma ;)
 
 
 
sven ohlsson
2015-02-06 @ 21:41:01

Härligt Tjejer ni kommer säkert att få jobb där!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0