Plötsligt händer det!

Jajamen ett mirakel har skett. I torsdags efter att Saramaria avslutat ett telefonsamtal med sin mamma och vi hade slagit oss ner I vardagsrummet hör vi plötsligt ett ljud inifrån Saramarias rum. Hennes dator har plötsligt bestämt sig för att hoppa igång igen. Den har alltså varit helt död sedan I måndags, inte gett ifrån sig minsta ljud eller ens en liten antydan till att någonsin starta upp igen. Saramaria hade suttit och tryckt på startknappen under sitt telefonsamtal och en kvart senare bestämmer den sig alltså för att starta upp. Sedan dess har den fungerat som vanligt förutom att den stängt av sig själv några gånger. Vi har funderat lite över vad som kan ha orsakat dessa små missöden med våra datorer och även fått en del tips om vad det kan vara. Just nu är vi dock helt inne på att det måste vara något med fukten här. Det är otroligt hög luftfuktighet. Kläderna torkar aldrig riktigt så det luktar lite sur disktrasa om en hela tiden, saltet är bara en klump och nu har till och med skorna börjat mögla också.
Ett par möggliga ballerina, inte konstigt att våra datorer har gett upp...
Dessa små påsar ligger i nästan alla mat grejer för att det inte ska bli fuktigt
Man måste hänga ut handdukarna för att dom ska torka om man inte vill lukta sur disktrasa efter man tagit en dusch. Våra kläder och sängkläder är också fuktiga även fast dom bara hängt i garderoben
 
Eftersom båda våra datorer fungerar igen har vi spenderat dem senaste dagarna med att påbörja vår innehållsanalys av intervjuerna. Det är verkligen en process men ändå ganska roligt och det ska bli så spännande att se vilket resultat det kommer bli. Vi har såklart inte bara pluggat vi har varit ute och ätit en del också. Vi tog inte det här med att alla matbutiker skulle vara stängda I en vecka på grund av Tet på så stort allvar. Detta har resulterat I att det nu ekar tomt I både skafferi och kyl här hemma. Men det har också resulterat I att vi hittade ett superbra matställe som ligger väldigt nära vår lägenhet. Vi hävdar båda att vi inte har någon jättestor hemlängtan men något vi längtat efter är en viss typ av mat. Efter att ha ätit nudlar I fem veckor så blir man lätt sugen på något annat därför kan vi rekommendera The Kafé om man någon gång besöker Hanoi.
 
En bild tagen utanör The Kafé
Dagens frukost
 
Idag har vi alltså varit I Hanoi I fem veckor. Tiden rusar förbi men nu börjar vi ändå känna oss lite hemmastadda här. Något som vi tycker har varit så himla spännande under dessa fem veckor är att upptäcka alla kulturella skillnader och likheter mellan Vietnam och Sverige. Det blir lätt att man jämför saker även om man kanske egentligen inte ska det. Hemma beklagar vi oss ofta över att alla sitter med sina mobiltelefoner istället för att umgås. Här sitter folk också väldigt mycket med sin mobil och det finns Wifi precis överallt det är bara att fråga efter kod så är man uppkopplad vart man än befinner sig. Är man en person som gillar att ta selfies kommer man definitivt att smälta bra in i Hanoi. Jag och Saramaria är nog med I bakrunden på hur många selfies som helst härifrån. En skillnad vad gäller kultur är det här med att peta sig I näsan. Här är det inget konstigt med att göra en liten utgrävning då och då. Jag och Saramaria har lite svårt med vart vi ska titta ibland när man sitter mitt emot någon som har ena fingret I näsborren. Men som med allt annat så vänjer man sig. Vi googlade till och med lite på detta och läste att det I Asien anses hygieniskt att göra sig av med smutsen I näsan på en gång och då spelar det alltså ingen roll vart man gör det.


Imorgon är det dags att återvända till sjukhuset igen efter en veckas ledighet. Det ska bli kul att träffa alla igen och se vad alla har haft för sig under Tet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familjen Jansson
2015-02-23 @ 18:21:24

Blää, mögliga skor! Oj, har ni redan varit iväg halva tiden. Var är moppebilden? Kram ifrån oss!

sven ohlsson
2015-02-23 @ 21:00:51

Ni får ladda med en riktig bobba och smeta ut på tallriken så att omgivningen riktigt ser att ni smälter in i miljön. Borde inte vara så svårt att anskaffa en sådan med tanke på allt mögel. som vannligt mycket underhållande läsning ha det bra på er.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0