Gott Nytt År

Denna vecka har vi varit lediga från praktiken eftersom alla är lediga och firar tet. Vi hade i siktet att plugga denna vecka men den planen gick i stöpet eftersom min (Saramarias) dator är totalt stendöd och Marielles dator krånglar fortfarande.. Hur stor är den chansen lixom?, att båda våra datorer går sönder samtidigt. Vi har iaf kommit en bra bit på vägen då vi är färdiga med alla intervjuer och transkriberat klart dom. Vi har diskuterat att det kanske var en mening med detta trots allt, att det är ett tecken att vi ska utforska en massa sevärdigheter. Så i tisdags besökte vi temple of literature, på Vietnamesiska Văn Miếu. Templet byggdes 1070 och har tidigare varit ett universitet fram till 1779.
 
 
Nästa dag (Onsdag) besökte vi Hoa Lo-fängelset. Det byggdes av fransmännen 1896 för att fängsla vietnamesiska motståndsmän.
 
 
Människorna som var fängslade här väntade på dödsstraff
 
Efter besöket på Hoa-Lo tog vi en promenad hem till lägenheten. Denna promenad var en väldigt speciell upplevelse eftersom det kändes som vi var med i en skräckfilm där invånare hade flytt den stora staden. Det var helt dött på gatorna som annars brukar vara fulla av liv. Detta på grund av att det var nyårsdagen, allt är stängt och de flesta vietnameser är hemma med sina familjer och firar. Det var iaf väldigt skönt att kunna gå med lite tempo och korsa gartona snabbt. Jag och Marielle brukar skoja lite med varandra och säga att när vi kommer hem så ska vi ställa oss vid en gata och korsa den flera gånger, gud så lyxigt det kommer kännas att bilar kommer stanna när man ska gå över :)
 
På hemvägen tog vi lite bilder på järnvägen som går rakt igenom staden, rälsen går tätt mellan husen. Jag tänker på min pappa som arbetat som lokförare i många år, det är lite annat än de järnvägar han har kört på hemma i Sverige. Kram på dig pappa <3
 
Här är en bild från vårat område där vi bor, det är väldigt trångt mellan husen.
Här är en bild på Marielle utanför våran port där vi bor. Vi måste ringa på en ringklocka varje gång vi ska komma in för att ta oss upp till lägenheten. Det arbetar två stycken portvakter här som kommer och håller upp dörren när vi kommer, dom är här dygnet runt och sover på en hård liten säng innanför porten. Dom är verkligen jätte snälla och gulliga så vi tänkte köpa en liten avskedsgåva till dom innan vi åker hem, vi vet dock inte vad ännu.
 
På kvällen tog vi en taxi till Hoan Kiem lake för att fira in det nya året.
 
Det var hur mycket människor som helst runt hela sjön..
Det var många som satt på tidningspapper på backen och inväntade att fyrverkerierna skulle sätta igång.
 
 
 
 
 
Dagens moppebild som är lite nyårsinspirerad:
 
sven ohlsson
2015-02-19 @ 16:18:09

Härliga bilder! Trist detta med datorerna men som sagt det finns en mening med allt! Ni får nog ordning på ert jobb i alla fall.Ha det fortsatt bra!

Malin Henriksson
2015-02-20 @ 13:56:54

Hej på er!

Vad fint att se att ni roar er också! "All work and no play..." ni vet! :) Jag får tillbakalängtan av era bilder - Hanoi denna fantastiska stad! Men visst är den lite creepy under Tet, precis som ni skriver.

Nästa tips på sevärdhetslistan är att ni inte får missa Womens museum och Etnografiska museet. Jag är ingen musei-nörd men detta är verkligen två fantastiska museum som ni lär känna Vietnam mycket av att besöka! :)

Ha en trevlig helg och njut av lugnet!

Malin




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0