Förgiftat finger

Ibland är det extra bra att praktisera på ett sjukhus. Ett exempel är när ens (Marielles) lillfinger plötsligt bestämmer sig för att svälla upp. Våra egna misstankar om orsaken var ett myggbett då både jag och Saramaria låg sömnlösa för några nätter sen på grund av störande mygg på rummen (att det bor en tupp i något av grannhusen som gal hela natten gjorde ju inte heller saken bättre, inte heller att det pågår en ständig catfight mellan två katter på gården). För att reda ut problemet visades fingret först upp för vår handledare som är fysioterapeut. Han klämde och kände lite och konstatderade sedan att det måste vara ett bett från en "poison ant". Efter det konstaterandet gick vi till en läkare som också tittade på fingret genom en undersökninglampa med väldigt starkt ljus i en sekund och sedan konstaterade samma sak. Läkaren tog sedan fram ett kladdpapper och rev loss en bit som han sedan snabbt skrev ned receptet på. Det blev två olika tabletter och en salva som vi hämtade ut på apoteket som ligger precis mitt emot rehabiliteringsavdelningen. Svullnaden är redan nere och tabletterna gav lite extra energi i kroppen.
 
Det handskrivna receptet
 
Något vi har noterat med våran handledare här är att han verkar vara en allt i allo på sjukhuset trots att hans titel är fysioterapeut. Han kan liksom tillräckligt om resten av  de yrken som ingår i ett team på ett sjukhuset för att kunna utföra lite av dem också. Som idag när han agerade läkare och ställde diagnos på fingret, eller som sjuksköterska när han tar blodtryck och kollar dropp på patienterna. För dem som behöver logoped (som det idag inte finns någon anställd som på Vinmec) så hjälper han till med lite olika ljudövningar. Han är också den som är mest intresserad av arbetsterapi och utför även litegrann av det själv. Man skulle nog kunna säga att han fungerar lite som psykolog också (som inte heller finns) eftersom han är väldigt fin med patienterna och alltid lyckas skapa en bra kontakt med dem.
 
Här övar personalen på att tejpa clubfoot
I omklädningsrummet på sjukhuset
Vinmec (sjukhusets) enntréplan.

Man får lite lite hotell-feeling när man kommer in till sjukhuset
 
Eftersom det ljuva tekniska miraklet med Saramarias dator tyvärr inte höll i sig längre än till igår så har vi åkt och lämnat in den idag så får vi se vad dem kommer fram till att vad det kan vara för fel. Vi håller tummarna för att det är något som går att åtgärda men inte kostar alltför mycket. Två dagar ska det ta att kolla igenom den. Som tur är hann vi göra klart innehållsanalyserna innan så det känns inte lika stressigt med plugget.
 
 
Dagens middag
 
koka kaffe på gatan i en låda går bra det med
 
Det finns många fina tempel efter gatorna här i Hanoi
 
Det är många vietnameser som går dit och ber och skänker en liten gåva, det kan vara allt från godis, pengar och blommor.
 
På fredag kväll åker vi till Sapa så därför kommer det bli en liten paus i bloggen fram till nästa vecka då vi hoppas ha mycket spännande att rapportera över därifrån.
 
Dagen moppebild:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sven ohlsson
2015-02-25 @ 21:41:44

Som vanligt härliga bilder! Receptet var klockrent tänk om svenska läkare kunde skriva så tydligt. Telfast mot allergi medrol cortison även detta för allergi används mest för djur i sverige fast det behöver ju inte betyda något Marielle! Hoppas på snar bättring

Emma
2015-02-26 @ 05:44:26
URL: http://andrasidanjorden.com

Alskar dagens moppebild :) Och jattekul att folja er blogg, Mallan ;) Jag har definitivt fatt en storre forstaelse nu for vad du faktiskt har studerat i dessa ar haha men battre sent an aldrig va? ;) Kram kram

Familjen Jansson
2015-02-26 @ 22:18:43

Hejsan! Härlig "banan-moppe"-bild! Mopparna får jobba hårt i Vietnam, jösses! Entren till sjukhuset ser aningen annorlunda ut mot den vi är vana med i Västerås. Poison-ant … hoppas ditt finger mår bättre nu.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0