Eldshow på rygg

Idag har dagen spenderats på Vinmec från klockan 9:00-17:00. Vi har bland annat tränat lite hand/arm träning med två patienter.
 
Idag fick vi också vara med om något som kallas för cupping eller kopping på svenska. En av fysioterapeuterna var snäll och visade oss hur en av hans behandlingar går till inom traditionell medicin. Man hettar upp luften med eld inuti en kopp av bambu innan man snabbt sätter den mot huden. När luften svalnar bildas ett vakuum i koppen som suger upp vävnaderna i koppen.
 
Här är utrustningen till cupping. Här på sjukhuset använder fysioterapeuterna babypuder när dom masserar så man ser dom små puderburkarna överallt eftersom de masserar sina patienter väldigt mycket.
 
Här kan ni se när Marielle får en cupping behandling.
 
 
Mot slutet av dagen upptäckte vi att en av fysioterapeuterna tagit med sig en av hans patienter till arbetsterapin för att använda det vi köpt till sjukhuset. Detta tyckte vi var väldigt roligt eftersom de annars mest använder maskiner som behandling.
 
 
Idag fick vi se en rullstol till :)
 
Efter praktiken gick vi och handlade lite... här är en bild som visar hur mycket olika rissorter de säljer. Jag observerade att människorna här stoppar ner händerna i de olika burkarna för att känna på riset först innan de bestämmer sig för vilken sort de ska köpa.
Här säljs det verkligen färsk fisk.
Jag och Marielle blev bjuda på Guava (ổi på vietnamesiska) på barnsjukhuset. Det är min nya favorit frukt så nu har jag köpt hem flera stycken, mumms !
Vi brukar testa att köpa något nytt som ser lite annorlunda ut när vi är och handlar, men det är en chansning eftersom vi inte riktigt vet vad det är vi köper. Det som ligger i den röda asken smakade typ som en deg med bönsmak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sven ohlsson
2015-02-04 @ 20:18:17

Trevligt liv ni har! Rullisen verkar vara något plagiat av gamla kebo eller akema av fotplattorna att döma. Som vanligt mycket trevlig läsning. Ha det bra!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

arbetsterapeutstudenterivietnam.blogg.se

Vi är två arbetsterapeutstudenter från Luleå Tekniska Universitet som ska resa till Vietnam för att samla data till vårat examensarbete.

RSS 2.0